Mafia siciliană oferă burse de specializare pentru tinerii interlopi români

Descoperirle recente din cazul interlopului Sergiu Băhăian i-au oripilat pe mafioţii sicilieni. Băhăian îşi îngropa victimele de vii, dupa care turna ciment peste ele. Practic, îi era milă să le omoare, probabil că nici porcul de Crăciun nu şi-l tăia singur. Situaţia asta nu trebuie să continue, au zis italienii, care oricum ne consideră ruşinea Europei.

 

Practic, suntem pe ultimul loc în Uniunea Europeană. Bulgaria ne-a luat-o clar înainte, acolo se omoară oameni profesionist, în plină zi, e ca la Cotul Donului.

 

Ai noştri doar se întâlnesc noaptea beţi prin cluburi, se porcăiesc puţin şi se bat prieteneşte pe umăr cu sabia ninja. Săbiile alea sunt făcute probabil la Uzinele Dacia, că nu-s bune de nimic, nici măcar nu poţi să intinzi untul pe pâine cu ele.

Ca să pună capăt înapoierii noastre, mafia siciliană a înfiinţat un program de burse pentru tinerii interlopi români. Ei se pot specializa, de acum, la grupări mafiote din Palermo şi Catania, în domenii precum traficul de droguri, traficul de carne vie, taxe de protecţie şi escrocherii imobiliare.

“Bineînţeles, tinerii vor porni de jos”, scrie în broşura în care este prezentat programul de burse. “Mai întâi muncă brută: făcut xeroxuri după bancnote de 100 de euro, transportat cu anusul cocaină din Brazilia.”

Pe tinerii interlopi români îi aşteaptă însă un viitor promiţător. După şase luni în serviciul unei familii mafiote siciliene, ei primesc două prostituate de 15 ani sau un hectar de canabis.

Condiţiile pentru obţinerea bursei sunt simple. Candidaţii trebuie să trimită un cap de cal pe adresa unui om de afaceri local pe care au boală. Citaţia primită de la poliţie trebuie la rândul ei trimisă, în original sau copie legalizată, pe adresa familiei siciliene la care vor să facă specializarea. Pe lângă asta, tinerii trebuie să scoată şi cazier.

Deşi au trecut doar 24 de ore de la anunţul oficial, foarte mulţi interlopi români s-au arătat interesaţi de burse. Ei au spus că or să-şi depună cât de curând dosarele penale de aplicaţie.

“E o şansă în plus pentru noi, tinerii”, recunoaşte George M., zis Oase (21 de ani), un pungaş de cartier care şi-a început activitatea buzunărind elevi de şcoală generală. “Oricum, dacă ajung în Italia, nu ştiu dacă mă mai întorc acasă. Aici nu e nimic de făcut pentru noi. În Sicilia am auzit că altfel merg treburile. Mi se asigură două fetiţe, le trimit la produs şi am propria mea afacere. Aici, în România, e greu să reuşeşti, statul îţi pune mereu beţe în roate.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
18 ianuarie 2010 17:22

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult