Mai ceva ca yoghinii! Un bătrân paznic de farmacie nu s-a mai mişcat de pe scăunelul lui de 2 ani

A ajuns să i se spună “Gigi Scăunel”, dar asta nu-i clatină stăpânirea de sine! Gigi Popescu, 82 de ani, este agent de pază la o farmacie din Bucureşti şi a reuşit performanţa de a sta complet nemişcat timp de 2 ani.

“Gigi, paznicul nostru? E un iniţiat. Continuă o tradiţie veche de mii de ani a brahmanilor care practicau ascetismul în munţii Uttar Pradesh. Vă rugăm, păstraţi liniştea şi nu-l deranjaţi”, explică o farmacistă. Deşi pare incredibil, martorii spun că acesta nu mănâncă şi nu bea, extrăgându-şi energia vitală direct din soarele reflectat în faianţa rece a stabilimentului pe care îl păzeşte noapte şi zi.

Lăsând la o parte vechi rivalităţi, hinduşi şi budişti deopotrivă îl vizitează pe bătrânul paznic Gigi pentru a se reculege în jurul scăunelului acestuia şi a depune ofrande. Deşi agentul de pază nici măcar nu vorbeşte, mulţi pelerini jură că au elucidat multe mistere care îi frământau doar atingând pentru o clipă uniforma acestuia. “Înţelepciunea lui guru Gigi, precum a copacilor sau a munţilor, provine din alte sfere”, a spus Ionuţ Dalai Budeanu, unul dintre credincioşii sosiţi de la zeci de kilometri depărtare.

Pentru ceea ce face, dar şi pentru ceea ce simbolizează, paznicul Gigi ar fi primit un spor de 5% din partea firmei de pază pe care o reprezintă, au adăugat angajaţii farmaciei.

Scris de Vasile
4 septembrie 2014 14:09
Citește mai mult despre: farmacie paznic religie yoga

Alte articole

Vezi mai mult