Mai multe opțiuni în școli: cine nu vrea religie va putea face socialism științific

Ministerul Educației a decis să în cele din urmă să asculte de cererile părinților revoltați că odraslele lor vor fi obligate să învețe fundametalism religios ortodox la școală și să transforme aceste ore în unele opționale. Astfel, elevii sau părinții lor, vor putea alege între religie și socialism științific.

Orele de socialism științific vor fi predate după manuale scrise de somități în domeniu cum ar fi Ion Iliescu, Nikita Hrușciov sau Costi Rogozanu. Socialiștii moderni, cum ar fi Mihai Buciuman sau Timofei Bodnarenko vor predați în cursurile de avansați.

Mai multe ONG-uri de părinți au protestat deja la aflarea anunțului făcut de minister, precizând că nu este firească o astfel de abordare a problemei. „Orele de socialism științific trebuie înlocuite cu unele de istorie a socialismului, care să acopere întreaga eră umană, de la comuna primitivă la guvernarea prin pomeni, astfel încât elevii să înțeleagă ce legătură există între cei care votează pe trei lei în plus la pensie și pitecantropi”.

Scris de Ef
21 octombrie 2014 15:10
Citește mai mult despre: Iliescu religie socialism

Alte articole

Vezi mai mult