Mai multe state africane au declarat război corupției: Dacă o ținem tot așa ajungem ca România

Corupția este o problemă și pe continentul africat, dar liderii de trib de acolo nu vor să lase această situație la voia întâmplării. Într-un acord fără precedent, mai multe state africane au semnat un document pentru întărirea statului și combaterea corupției. Printre țările semnatare se numără Togo, Malawi, Eritreea, Nigeria, Burundi sau Congo.

„Ne paște un pericol imens, cel al românizării. Nu vrem ca oamenii din țara noastră să ajungă așa flămânzi ca teleormănenii sau bătuți în cap ca cei din Giurgiu. Momentan avem mai multe autostrăzi ca România, infrastructură mai bună și mulți mai mulți copaci. Totuși, nu trebuie să ne lăsăm pe tânjală, exemplul României trebuie să ne fie mereu viu în minte”, a declarat Mbute Haloimas Kunutu, președintele Eritreei.

Mișcarea „hai să nu fim români” a pornit încă din 2004, din Congo, când tot mai mulți locuitori ai celei mai sărace țări africane s-au arătat îngrijorați că ar putea asista la o invazie a românilor. „Eu le spun copiilor, să meargă la școală, să muncească să nu ajungă români”, a povestit o gospodină din Togo.

Times New Roman este din nou pe micile ecrane, în fiecare duminică, de la ora 19:00, pe Prima TV. Dacă ai ratat episodul de duminică, urmărește-l în secțiunea Times New Roman TV.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

31 octombrie 2014 08:56
Citește mai mult despre: africa coruptie

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult