Mai mulți copii minori au fost surprinși făcându-și temele de vacanță!

Se pare că fenomenul a pornit de la o şcoală generală de cartier, unde copiii au fost sfătuiţi în mod insistent de un profesor să-și facă temele de vacanţă. Folosindu-se de autoritatea pe care o are în faţa celor mici, profesorul de la şcoala numărul opt din Adjud i-a convins pe copii întreţină acte de învăţământ cu el.

Iată ce ne-a declarat poliţistul care anchetează cazul: „Profesorul îi ademenea cu note bune și îi convingea să rămână cu el la şcoală, chiar şi peste program. Apoi îşi deschidea fără ruşine manualul, iar ei îşi făceau lecţiile după pofta profesorului.”

Comportamentul copiilor s-a schimbat îngrijorător. De la începutul vacanţei de vară, zeci de părinţi au putut vedea cum copiii lor parcă sunt spălaţi pe creier: „Am simţit că îmi ascunde ceva. Într-o seară am observat că propriul meu copil făcea teme şi exerciţii pe ascuns. Închidea televizorul, deschidea cartea şi lua notiţe fără întrerupere”, se plânge o mamă îndurerată.

 

Traumele pe care le-au suferit copii sunt greu de imaginat. Părinții îşi duc acum copiii la consiliere psihologică pentru a-i ajuta să uite tot ce au învăţat. Marcel Strădarnicu, un elev de numai 10 ani, încearcă să ne explice drama sa. „Am renunţat chiar şi la fumat pentru a-mi face temele. La momentul acela nu mi s-a părut deloc deplasat din partea profesorului să-mi ceară aşa ceva. Nu m-am gândit nicio clipă la implicaţiile gestului meu.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
13 iulie 2010 12:45
Citește mai mult despre: copii manual pedofil

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult