Mai mulţi crenvurşti s-au retras singuri de la vânzare după ce le-au crescut picioare

Un fenomen ciudat a avut loc în această dimineaţă în mai multe supermarketuri din România! Mii de crenvurşti de diferite mărci s-au retras singuri de la vânzare după ce le-au crescut picioare. Agenţii ANPC au constatat cele întâmplate, însă ridică din umeri, spunând că migraţia vietăţilor crenvurştiforme nu e de competenţa lor.

„A fost un fenomen spectaculos, ca atunci când mii de fluturi ies din coconi în acelaşi timp, sau când eclozează puii de broască ţestoasă, numai că erau crenvurşti şi erau foarte scârboşi”, povesteşte Jean Popescu, angajat al unui magazin alimentar din Sectorul 3.

„Marea migraţie a crenvurştilor are loc o dată la 27 ani şi e, într-adevăr, o imagine copleşitoare. După ce le cresc picioruşele, crenvurştii rup celofanul în care erau ambalaţi şi pornesc spre cine ştie unde, mânaţi de un instinct ancestral”, explică Benone Găună, zoolog specializat în mezeluri.

Potrivit unor imagini devenite virale pe internet, sute de trecătoare au chiţăit speriate la vederea şirului de crenvurşti care mărşăluia pe trotuarele din apropierea magazinelor, crezând probabil că sunt o haită de şoricari puşi pe capsat.

Cel mai probabil, crenvurştii retraşi de pe rafturi vor forma o colonie undeva în Delta Văcăreşti, unde îşi vor alege o regină şi se vor împerechea cu rudele lor sălbatice, crenvurştul de câmp, crenvurştul moţat şi cabanosul roşu de baltă.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Vasile
26 septembrie 2022 13:51
Citește mai mult despre: crenvursti

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult