Mai mulți români își fac cruce când trec pe lângă spital decât pe lângă biserică

Studiu pe un eșantion reprezentativ de români care se plimbă pe străzi, din care a reieșit că mult mai mulți români se închină când trec pe lângă spitale decât atunci când trec pe lângă biserici. Conduc detașat românii care spun inclusiv un ”doamne-ajută” când trec pe lângă spital și își fac și cruce, după care se pipăie pe portofel din reflexul de a da șpagă medicilor.

Cei mai numeroși români își fac cruce lângă spitalele municipale, urmați de cei care își fac cruce lângă clinicile de oncologie, iar cei mai puțini sunt românii care își fac cruce când trec pe lângă clinicile private, pentru că ăia oricum au abonament.

Au fost situații în care trecătorii nu doar că nu și-au făcut cruce când au trecut pe lângă biserici, dar chiar și-au acoperit fața și au mărit pasul, depărtându-se repejor de clădiri, de teamă să nu iasă cumva preotul să le ceară bani. Mulți români susțin chiar că își modifică traseul zilnic pentru a nu trece pe lângă biserici, ceea ce, având în vedere numărul imens al lăcașelor de cult, poate fi dificil pentru oamenii obișnuiți: ”Câteodată mă trezesc că a apărut o biserică peste noapte pe ruta spre serviciu”, spune Mioara Papuc, declarația fiind însoțită de o cruce.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
17 octombrie 2022 13:01
Citește mai mult despre: Biserică cruce spital

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult