Maidanezii din Pipera și-au înființat departament de HR

Câinii fără stăpân din zona Pipera au început să-și trimită memo-uri și să completeze cereri către HR de fiecare dată când vor să plece de lângă haită. Ei au căpătat acest microb de la un corporatist pe care l-au mușcat luna trecută. Între timp, mania s-a răspândit în rândul tuturor maidanezilor din nordul Capitalei, care au devenit obsedați de munca lor. Acum aleargă după mașini și biciclete inclusiv după program, deoarece îi tentează bonusurile pe care le-ar putea primi.

“Tocmai am intrat într-o haită nouă, care stăpânește zona din jurul stației de metrou Pipera”, ne povestește un câine fără stăpân. ”Acum alerg după mașini și latru la trecători unșpe ore pe zi fără pauză de masă. Nu e ușor, dar nimeni n-a zis că o să fie. Trebuie să tragi tare dacă vrei să faci parte din management.”

Negrilă, un maidanez fătat și crescut în Berceni, spune că a venit în Pipera pentru că l-au atras perspectivele pe care i le deschide munca într-o haită mare. “E mult de lucru, dar beneficiile sunt pe măsură. Nu mai spun că se mănâncă super aici. După amiaza mergem la tomberonul de la Conect și găsim oase căcălău. Acolo aruncă resturile doamna de la cantina corporatiștilor.”

Mai nou, maidanezii au și departament de HR, unde există o birocrație ceva de speriat. Mulți spun că denumirea e improprie, dar ei nu vor s-o schimbe. Dacă le sugerezi că departamentul ar trebui să se numească altfel, întrucât ei nu sunt oameni, câinii fără stăpân îți răspund sec: “Nici corporatiștii nu sunt.”

Scris de TNR
1 august 2011 08:09

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult