"Delfinul" nu mai e singur! Forţele navale ale României au în sfârşit la dispoziţie un al doilea submarin, după ce un transportor blindat al Armatei s-a scufundat în Dunăre în timpul exerciţiilor militare NATO.

"Submarinul care merge pe şenile are ca avantaj elementul surpriză. Marinarii ruşi nu s-au întâlnit în viaţa lor sub apă cu un TAB. Nici măcar pe simulatoare.", a precizat amiralul Gyuri Harbuz, campion naţional la crap.

tab_scufundat_submarin_romanesc.jpg
În amintirea submarinelor "Rechinul" şi "Marsuinul", scoase din uz în urmă cu mulţi ani, noul vehicul de atac subacvatic va fi botezat "Babuinul". "O să fie frumos, e o întreagă ceremonie. Un scafandru va căuta mâine TAB-ul scufundat şi va sparge de blindajul acestuia o sticlă de şampanie subacvatică, oficializând preluarea vehiculului de către Marină", a adăugat amiralul Harbuz.

În prezent, transmit surse din MApN, submarinul se află pe fundul braţului Borcea. De acolo va pătrunde în canalul Dunăre - Marea Neagră şi va ajunge săptămâna viitoare la Costineşti, fiindcă şoferul e foarte curios cum arată epava văzută de dedesubt.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Wednesday, 19.07.2017 16:26 Social

National Cinematografic