Mândria flotei! După ce un TAB s-a scufundat în Dunăre, România are oficial două submarine

„Delfinul” nu mai e singur! Forţele navale ale României au în sfârşit la dispoziţie un al doilea submarin, după ce un transportor blindat al Armatei s-a scufundat în Dunăre în timpul exerciţiilor militare NATO.

„Submarinul care merge pe şenile are ca avantaj elementul surpriză. Marinarii ruşi nu s-au întâlnit în viaţa lor sub apă cu un TAB. Nici măcar pe simulatoare.”, a precizat amiralul Gyuri Harbuz, campion naţional la crap.

În amintirea submarinelor „Rechinul” şi „Marsuinul”, scoase din uz în urmă cu mulţi ani, noul vehicul de atac subacvatic va fi botezat „Babuinul”. „O să fie frumos, e o întreagă ceremonie. Un scafandru va căuta mâine TAB-ul scufundat şi va sparge de blindajul acestuia o sticlă de şampanie subacvatică, oficializând preluarea vehiculului de către Marină”, a adăugat amiralul Harbuz.

În prezent, transmit surse din MApN, submarinul se află pe fundul braţului Borcea. De acolo va pătrunde în canalul Dunăre – Marea Neagră şi va ajunge săptămâna viitoare la Costineşti, fiindcă şoferul e foarte curios cum arată epava văzută de dedesubt.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
19 iulie 2017 14:26
Citește mai mult despre: armata delfinul marină NATO rusia submarin tab

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult