Manevre militare NATO în Marea Neagră: România a trimis un spărgător de semințe în zona Crimeei

În respectarea obligațiilor asumate prin tratatul de cooperare militară trans-atlantic, Forțele Navale Române au trimis în zona peninsulei Crimeea spărgătorul de semințe Mihai, care va supraveghea manevrele militare în zonă. Acesta va menține permanent legătura cu statul major general de la București.

Lansat la apă în 2008, Mihai este cel mai modern spărgător de semințe din flota românească, dotat cu tehnologie de ultimă generație. Acesta a mai fost trimis în apele oceanului Indian, în largul coastelor somaleze, unde a spart doi saci de semințe și a supravegheat pirații din zonă. Succesul său a fost apreciat de aliați, care au decis acordarea unei decorații speciale.

Spărgătorul de semințe românesc face parte din ordinul naval Jean Bart, fiind o unitate de luptă de mici dimensiuni. Principala activitate a acestuia este cârcotitul de pe margine, în timp ce în preajma lui au loc răsturnări de situație și confruntări geostrategice.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
28 martie 2014 13:03

Alte articole

Vezi mai mult