Marc Hype si Jim Dunloop la Iarmaroc Fest 2010

In premiera, la scena Funk de la Iarmaroc Fest 2010 avem permisiunea sa gustam doi artisti din doua zone diferite, intr-un live act ce combina perfect DJingul, turntablismul si pianul de mare arta: Marc Hype si Jim Dunloop. Marc Hype si-a inceput cariera de DJ in 1988, inspirat de catre Jam Master Jay. Au urmat doua decenii de explorarea a hip-hop-ului, cu nenumarate materiale publicate, turnee, si participari la competitii cum ar fi campionatul ITF pe care l-a castigat de doua ori: in 1998 si 1999. In acest timp, Marc Hype a colaborat si a inregistrat alaturi de artisti ca: Masta Ace – legenda Juice Crew, Souls of Mischief, DJ, Z-Trip, Killa Kela & Mr.Lif. De-a lungul timpului, colectia de discuri si cultura muzicala s-au extins, conducandu-l catre multe zone de muzica funky. Selectia sa la platane si productiile sale sunt freestyle, unite de un groove unic, oricare ar fi stilul.

 


 

Jim Dunloop a inceput sa studieze pianul clasic pe cand avea patru ani. Era cu siguranta un talent foarte precoce. Jim era inca foarte tanar cand analiza compozitiile lui Gershwin si Bruback, inclinatia sa catre jazz fiind evidenta. Si-a dezvoltat foarte rapid cunostiintele despre creatiile multor pianisti de jazz/funk, cum ar fi Herbie Hancock, Bob James, Chick Corea si Adam Makiewicz.

 


 

In anul 2004, DJul Marc Hype si pianistul Jim Dunloop se intanesc in Berlin, acolo unde toate energiile imping catre colaborari muzicale. Primele vinyluri lansate de cei doi au iesit la labelul Milk Crate si se numeau “ The Antique Anthem”, “Bombay Ray” si “Finale 74” si au avut succes rapid printre DJ. In 2006 au publicat o versiune cover a piesei “The Mexican”, semnata Babe Ruth, pe care artistul engleza Jazzman Gerald a numit-o un “must have”.

 

 

Ca remixeri, Marc si Jim si-au consolidat reputatia lucrand pentru artisti ca All Good Funk Alliance, Deela sau Kid Gusto. Energia celor doi este de neoprit. Ultimul lor turneu a inclus giguri in toata Europa, in New York, Japonia, Hong Kong, Russia, Israel si Australia.

 

hypedunloop2

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
17 mai 2010 12:31

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult