Mare atenţie în pieţe! Escrocii vând plopi pe post de brazi de Crăciun!

Fiţi cu ochii în patru atunci când vă alegeţi pomul de Crăciun! Poliţia Capitalei a descoperit în ultimii ani în pieţe cazuri de escroci care vindeau plopi, uneori chiar tăiaţi de pe marginea şoselelor, pe post de brazi. Cei păcăliţi descopereau abia acasă când îi desfăceau sau chiar după trecerea sărbătorilor, când observau că presupusul brad umplea camera de frunze moarte.

„Infractorii profită de faptul că aceste două soiuri de arbori, odată tăiaţi, sunt extrem de asemănători”, spune chestorul Ioan Pop. „Omul nu se uită atent, poate nici nu se pricepe, unde mai pui că mulţi escroci mai şi aranjează faţa copacului cu ace, ca să pară brad. Au fost cazuri şi mai grave, de pildă un domn care vroia un brăduţ de 1,50 m s-a trezit când l-a desfăcut că era un ditai sequoia de nu avea loc în apartament de el.”

Specialitşii spun că există totuşi câteva diferenţe care să ne ajute să deosebim bradul de plop. „În primul rând vă uitaţi la carcasă, carcasa de brad e mai scurtă, mai grosolană. De asemenea, are un miros specific, puteţi lua cu dumneavoastră ca să vă ajute un odorizant de maşină tip brăduţ, fiindcă miroase aproape la fel. Dacă puteţi, cereţi-i vânzătorului să vă dea să gustaţi un con sau un ac: dacă simţiţi la limbă că e con, respectiv ac, înseamnă că este, într-adevăr, brad.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
14 decembrie 2011 07:49

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult