Marfă veche descoperită în mai multe second-hand-uri din Capitală!

Inspectorii OPC au descoperit azi în cursul unui raid surpriză în magazine second-hand din Bucureşti mărfuri vechi de câţiva ani, multe dintre ele deja folosite. „A fost un şoc pentru noi”, spune inspectorul-şef Nelu Pop, „nici nu ne-am fi imaginat că într-un magazin care-şi mai spune şi second hand găseşti doar vechituri. Astfel de comercianţi pur şi simplu înşeală oamenii cu denumiri pompoase. Vânzătoarele iau hainele vechi, le spală şi le fac să pară ca noi iar oamenii sunt păcăliţi.”

Patronii magazinelor se apără. „Uitaţi-vă doar la pulovărul ăsta, m-au amendat pentru el deşi mai are o săptămână până să iasă din garanţie. E perfect purtabil în astea şapte zile, după aia, e răspunderea clientului ce face cu el, dacă vrea să-l mai poarte chiar dacă ştie că-şi riscă sănătatea cu un produs expirat. Noi l-am avertizat foarte clar.”

Inspectorii spun însă că lucrurile nu sunt aşa de simple. „Oamenii care cumpără de aici nu sunt educaţi; n-o să vă vină să credeţi, dar majoritatea chiar sunt destul de săraci. Ei nu ştiu la ce se expun dacă poartă o camaşă, un palton care au ieşit din garanţie. Nu vreau să-mi imaginez ce s-ar întâmpla dacă acest gen de magazine ar vinde produse alimentare”, a încheiat oficialul OPC.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
17 noiembrie 2011 17:58

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult