Mari români: Creatorii de locuri de muncă – Gigi Becali, Patriciu, Vântu

Prin măsurile de austeritate pe care le ia, Guvernul Boc loveşte nu numai în românii de rând, ci şi în marii creatori de locuri de muncă. Impozitarea suplimentară a drepturilor de autor îi lasă pe aceşti veritabili artişti cu buzunarele goale.

Uitaţi acum de toată lumea, marii creatori români de locuri de muncă şi-au dedicat întreaga viaţă artei lor: aceea de a crea locuri de muncă din nimic.

 

Ei şi-au sacrificat tinereţea pentru a ajunge aici. Când alţii de vârsta lor se distrau prin discoteci, viitorii creatori de locuri trudeau scriind scheme de personal. Perfecţionişti din fire, ei nu erau niciodată mulţumiţi de munca lor. Abia spre maturitate au ajuns să completeze câte o fişă a postului care atingea perfecţiunea.

Locurile de muncă pe care le creează le vor supravieţui, cu siguranţă. Chiar dacă mor, posturile create în timpul vieţii la companiile pe care le deţin vor dăinui peste secole, dacă nu cumva noul acţionar majoritar se trezeşte să facă vreo reorganizare. Mai mult chiar, după moartea creatorilor de locuri de muncă, respectivele posturi vor deveni mult mai valoroase, exact ca în cazul tablourilor. Explicaţia e simplă: zgârciobi din fire, creatorii de locuri de muncă nu oferă salarii extraordinare. Abia după moartea lor posturile respective vor fi mai bine plătite şi, prin urmare, mai căutate de colecţionarii de job-uri sau, mai pe româneşte, de angajaţi.

Iată câţiva mari creatori români de locuri de muncă de care posteritatea îşi va aminti, cu siguranţă, dacă nu cumva îi va uita, aşa cum e foarte probabil să se întâmple:

Gigi Becali

Mergând pe urmele lui Nicolae Grigorescu, Becali a creat, printre altele, locul de muncă numit Ciobănaşul. Postul face parte din organigrama stânei lui din Pipera.

Dinu Patriciu

Spirit demiurgic, el a creat locuri de muncă din nimic. La fel ca marii artişti ai picturii abstracte, Patriciu creează locuri de muncă foarte greu de înţeles. Nimeni nu pricepe, de exemplu, ce făcea Ciocăzanu ca director editorial la Adevărul. Mulţi spun că funcţia aia n-ar fi trebuit să existe.

Sorin Ovidiu Vântu

Precum Kafka, Vântu are tendinţa să-şi distrugă operele. El a făcut bucăţi multe locuri de muncă pe care le crease, cu mult talent, pe la Cotidianul şi Business Standard.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
1 august 2010 22:00

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult