Marian Vanghelie a dat rezolvările subiectelor de Bac la Limba Română

Imediat după ce Nicuşor Dan a rezolvat subiectele de la proba de matematică a examenului de Bacalaureat, Marian Vanghelie a postat pe blogul personal rezolvările subiectelor pentru proba scrisă la Limba şi literatura română. „Subiectele a fost uşoare de crecă şi un copil putea să l-e rezolve”, scrie primarul Sectorului 5. „În primul rând te apuca-i dece şti tu mai bine, aşa că loa-i repede punctul din oficiu. Dacă erai băiat deştept m-ai loai câteva puncte din oficiu şi de pe la alţii şi deja făceai cinciul. Şi teai scos!”

În opinia lui Marian Vanghelie, primul subiect a fost foarte abordabil şi destul de ofertant, deoarece se baza pe creativitate. „Era destul de uşor, dar nu imposibil de rezolvat. Treea doar s-ă zici că Craii de Curtea-Veche e clar un roman şi, că ţi-ar fi plăcut să ţil povestească şi ţie cineva. Aici deja mai loai doo punte, deci trei şi cu doo egal şase. Gata, trece-ai bacu.”

Despre subiectul al doilea, Vanghelie crede că a fost de departe cel mai uşor: „Subiectu ăsta era panaramă! E mult mai slab decât primul şi nici navea-i mare lucru de spus l-a el. Băgai că Lucean Blaga, poetul care a scris romanul cu acelaşi nume, Luceafărul. Mai ziceai că aleaalea şi, gata! Scurt, nu te lunge-aii aici; decât îţi făcea-i punctele şi termenai. La subiectul trei nu mai zic, ce m-ai, că la toţi ne place Eminescu, deci n-aveai ce să greşeşti. Doar făceai baremul, şi ziceai citatul: Şi se jură că nu fură/ Şi l-am prins cu raţa-n gură”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
5 iulie 2012 11:07

Alte articole

Vezi mai mult