Marian Vanghelie: „Şcoala obligatorie trebuie înlocuită cu o şcoală de profesionişti!”

Starea deplorabilă a învăţământului din România l-a convins pe Marian Vanghelie că ţara noastră are nevoie de o reformă a Învăţământului care să încurajeze performanţa: „Din moment ce armata nu mai e obligatorie, nu văd de ce şcoala ar mai fi! Şcoala românească trebuie să fie formată din elevi profesionişti. La şcoală se duce doar cine vrea să facă o carieră ca elev, cine are chemare pentru asta. Pentru restul este o pierdere de vreme.”

Edilul Sectorului 5 este de părere reforma trebuie implementată cât mai repede pentru că Şcoala, în forma ei actuală, distruge destine: „Pe mine m-au încorporat la şapte ani, în ciuda protestelor părinţii mei, care voiau să mă dea la furat. M-au luat din sânul familiei şi mi-au stricat tot rostul. Când m-am întors din şcoală nu mai cunoşteam pe nimeni, fiindcă toţi prietenii mei erau deja prin puşcării.”

În plus, Vanghelie crede că o şcoală formată din elevi profesionişti va fi mult mai eficientă în cazul nedorit al unei Olimpiade Internaţionale. „Este mult mai uşor să apărăm reputaţia României cu nişte clase de elită, precum Batalionul 3 de Geografie Dimitrie Cantemir sau cu Divizia a 9-a de matematicieni de munte Grigore Moisil. Nu mai rămâne piatră peste piatră în urma lor.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
2 iulie 2012 16:07

Alte articole

Vezi mai mult