Marina Română va avea un al doilea submarin: Fregata Ferdinand a început să ia apă

Ne pregătim pentru supremație navală în Marea Neagră! Fregata Regele Ferdinand, achiziționată de armata română de la britanici a făcut o gaură în cocă și acum apa intră înăuntru estimându-se că în două-trei zile nava să intre în submersie completă. 

Forțele Navale române mai dețin un submarin, denumit Delfinul, care se află în reparație capitală din 1987, adică de la două zile după ce a fost cumpărat. Submarinul Ferdinand va avea o capacitate mult mai mare de transport, putând ține până la 300 de marinari înăuntrul său oricât s-ar zbate aceștia să scape. 

Căpitanul noului submarin românesc va fi ales după tradiția navală, fiind acel matelot care își va putea ține cel mai mult respirația sub apă. Ferdinand va putea sta sub apă timp nedefinit, întrucât nu există vreun alt submarin românesc capabil să-l scoată de acolo. Vestea bună este că, în urma submersiei, riscurile unui incendiu la bordul navei a scăzut considerabil. 

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

5 aprilie 2017 11:54
Citește mai mult despre: fregata ferdinand submarin

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult