Mărmureanu: „Castelele de nisip de pe plaja Mamaia se vor prăbuşi la primul cutremur”

Celebrul seismolog Gheorghe Mărmureanu este de părere că staţiunea Mamaia stă pe un butoi cu pulbere din cauza castelelor de nisip construite ilegal pe plajă. În opinia sa, chiar şi un cutremur de magnitudine mică ar duce la prăbuşirea tuturor castelelor de nisip construite în acest sezon estival.

„Turiştii ajunşi la Mamaia au construit haotic, fără nici un fel de autorizaţii. Nu ma zic că nici un castel nu e racordat la utilităţi, sunt condiţii ca-n Evul Mediu acolo. Nu înţeleg, în primul rând, de ce le-au mai construit. Autorităţile ar trebui să intre pe plajă cu buldozerele şi să dărâme toate castelele de nisip construite ilegal. Doar aşa putem evita o tragedie”, este de părere Gheorghe Mărmureanu.

Seismologul a atras atenţia şi asupra faptului că, în caz de prăbuşire, cel mai probabil în interiorul castelelor de nisip vor izbucni incendii, fapt ce va amplifica nivelul dezastrului. „N-am văzut nici măcar un hidrant în preajma castelelor de nisip, mă aştept la ce-i mai rău în caz de incendiu”, a avertizat Mărmureanu.

Scris de Calin
9 august 2011 14:15

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult