Mărmureanu: “Să ne așteptăm la un viscol foarte puternic în zona Vrancea”

Gheorghe Mărmureanu a spus că nu vrea să bage frica în români, însă fenomenele meteorologice din ultimul timp anunță un viscol de proporții în zona Vrancea. “E posibil să fie mai mare decât cel din ’54”, a declarat Mărmureanu, vizibil îngrijorat. El a explicat că la fiecare 50 de ani se produce un viscol de proporții, extrem de distructiv, iar acum ar fi momentul să avem din nou de-a face cu un asemenea cataclism.

“Dacă nu vine acum, vine peste o lună, peste două sau chiar la vară. Nu știu cât de bine pregătiți sunt românii pentru un viscol cu ninsori abundente, însă ei trebuie să țină minte că acest fenomen este inevitabil,” a mai spus Mărmureanu.

Din păcate, în caz de viscol puternic, cele mai multe clădiri din București n-ar rezista. E de ajuns să bată vântul mai tare pentru ca blocurile comuniste, multe dintre ele construite în anii ‘50, să se dărâme. “Cele mai rezistente sunt blocurile ridicate după 1954, deoarece constructorii și-au luat mai multe măsuri de precauție după viscolul de atunci,” a declarat expertul nostru în viscole.

În încheiere, Mărmureanu i-a sfătuit pe români ca, în caz de viscol, să se bage repede sub tocul ușii, ca să nu-i ningă.

Scris de TNR
6 februarie 2012 08:02

Alte articole

Vezi mai mult