Mărmureanu știa de cutremurul din Nepal, dar era prea ocupat să prevestească un cutremur din Vrancea

Tragedia din Nepal putea fi evitată, cel puțin asta susține cel mai versat seismolog din România, Gheorghe Mărmureanu. Acesta susține că știa de cutremurul din Asia încă de acum câteva luni, dar pur și simplu a uitat de el, fiind preocupat de cutremurele autohtone, în speță cele din Vrancea.

„Pe la sfârșitul lui ianuarie, m-am uitat în seismograful de cristal, acolo unde îmi apar toate previziunile seismice pe care le anunț la televizor, și am observat că urmează un cutremur major în Nepal peste câteva luni. Bineînțeles, mai întâi am verificat dacă nu cumva Nepal e vreo comună din Vrancea, dar când m-am uitat pe hartă, n-am găsit nimic, așa că nu i-am dat atenție. Abia acum, când am văzut știrile, mi s-a aprins beculețul, și mi-am adus aminte de previziunea mea”, a declarat acesta.

Mărmureanu nu pare să aibă nici o remușcare față de lipsa sa de atenție. „Nu e vina mea că nu m-am născut în Nepal. Fiecare țară trebuie să aibă Nostradamusul ei în materie de seismologie, nu pot eu să am grijă de toată planeta, că nu se numește Vrancea”, a încheiat seismologul.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Luchian
28 aprilie 2015 18:12
Citește mai mult despre: cutremur Marmureanu Nepal vrancea

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult