Mascații l-au arestat pe Sile Pianistul, unul din capii Clanului Compozitorilor

Sile Pianistul, zis Clape, era dat în urmărire generală pentru fals în interpretare și uz de note false. Fratele său, Fane Pictorul Neorealist, zis Pensulă, este și el căutat de poliție, tot din motive artistice. Anul trecut el a reușit să scape de închisoare pretinzând că suferă de schițofrenie și că pictează fără discernământ. Ceea ce, în linii mari, e adevărat.

După arestare, Sile Pianistul va fi cercetat penal pentru o răfuială artistică de anul tercut. Aflat la un vernisaj important, Sile Pianistul a criticat în termeni duri creația lui Nicu Scuptorul, cel mai tânăr membru al Clanului artiștilor plastici. Deși are doar 16 ani, Nicu Sculptorul este bănuit că ar avea deja legături cu lumea expozițiilor de artă din București. Nicu nu a putut fi arestat, pentru că el nu are încă vârsta legală a maturității artistice.

Cazul lui Nicu Sculptorul a trezit îngrijorarea organizațiilor pentru protecția copilului, care cred vinovat de evoluți sa ca artist a fost marcată de mediul artistic în care a crescut. „Copilul ăsta n-a avut de unde să învețe altceva. Este vina părinților, pentru că singura educație pe care i-au dat-o a fost cea artistică”, ne spune inspectorul Gherhart Pavăză. „Ce a văzut în familie, aia a făcut și el. Dacă ar fi mers la o școală de meserii acum ar fi putut fi un bun mecanic auto și nu era nevoit să sculpteze pentru a trăi, ca un artist sălbatic.”

Scris de TNR
4 ianuarie 2012 16:01

Alte articole

Vezi mai mult