Maşina Elenei Ceauşescu, mai ieftină decât fosta proprietară

Un Citroen care i-a aparţinut Elenei Ceauşescu a fost scos la vânzare cu 1.000 de euro. Maşina, o rablă ordinară, este acum a unui târgoviştean care s-a săturat să mai bage bani în întreţinerea ei.

Mulţi sunt surprinşi de preţul mic pe care-l cere proprietarul, dar explicaţia e simplă. Înainte de 1989, maşina era supraevaluată. Oamenii din jurul lui Elenei Ceauşescu o ţineau întruna cu cât de bun este automobilul, iar femeia a ajuns să-i creadă şi l-a păstrat.

Se pare că Vadim are chiar o poezie în care spune despre Citroenul Ceauşeascăi că este o „maşină de renume mondial, pentru care nicio izbândă nu e grea,/ un monument de cinste, hărnicie şi virtute pe care şi Ayrton Senna l-ar vrea.”

După revoluţie, Citroenul a căzut în dizgraţie şi cu greu a scăpat să nu fie devastat de popor. Veche de 26 de ani şi vizibil lăsată pe spate, maşina nu i-a tentat nici măcar pe hoţii cu standardele cele mai joase.

“Am uitat-o descuiată de mai multe ori, chiar şi cu cheile-n contact, dar nimic, toată lumea ştie că a fost a Elenei Ceauşescu”, a declarat actualul proprietar. „Dacă n-o dau nici acum, o fac pachet şi i-o trimit tot Lenuţei, pe insula aia pustie unde încă mai trăieşte cu bărbate-su. Să-l împroaşte din ea cu nisip pe Michael Jackson, că m-am săturat cât l-am auzit la radio în ultimul timp.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
28 februarie 2010 22:00

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult