Maşinile Poliţiei vor fi dotate cu motoare de căutare pentru a găsi mai uşor infractorii!

Poliţia Română se adaptează la noile tehnologii! Maşinile oamenilor legii vor fi echipate cu motoare de căutare, în locul vechilor dieseluri, spune purtătorul de cuvânt al instituţiei. „Sperăm că în acest fel vom depista mult mai uşor autorii actelor infracţionale”, spune acesta. „Înainte trebuia să ne folosim creierul pentru a ne da seama cine a comis o crimă sau o tâlhărie, ceea ce vă daţi seama că nu ne venea tocmai uşor.”

„Cu metodele vechi”, continuă purtătorul de cuvânt al Poliţiei, „trecea prea mult timp între comiterea infracţiunii şi prinderea autorului, încât ajungeam că uitam ce faptă a comis. Mergeam la om cu cătuşele, «Eşti arestat pentru…», după aia ne pufnea şi pe noi, şi pe infractor râsul, că nu mai ştiam pentru ce e arestat. Avem la secţii sute de casete cu gafe din astea. De ce credeţi că poliţiştii întreabă aşa des «Ştiţi de ce v-am oprit, nu?» Doar criminalii în serie ne mai dau o mână de ajutor, sunt practic ca un reminder, nu te lasă să uiţi.”

Motoarele de căutare vor elimina aceste probleme, spun şefii Poliţiei, fiindcă dacă agentul se teme că uită pentru ce caută o persoană, poate pune rapid un bookmark. De asemenea, multe anchete vor fi scurtate prin folosirea butonului „Mă simt norocos”, care indică imediat un vinovat pentru orice faptă penală.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
29 noiembrie 2011 15:55

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult