Mastercheful pădurii! Un urs a furat o oaie şi s-a întors cu ea gătită perfect

Un urs din Subcarpații Olteniei le-a demonstrat tuturor românilor că se înșeală în privința intențiilor cu care urșii intră în gospodării. Ursul a sustras o oaie și după câteva ore s-a întors cu ea gătită la perfecție. Oaia, rumenită bine la proțap, era însoțită de un pesto autentic românesc, cu semințe de pin, cimbru, leurdă și brânză de Horezu într-o proporție desăvârșită.

Sosul, făcut din resturile scurse onctuos de pe spinarea oii bine marinate într-o reducție de vin Negru de Drăgășani cu frunze de drușaim, avea profunde note de toamnă, de pământ reavăn, trufe și hribi proaspeți, pe care ursul îi culesese probabil special pentru acest preparat.

Cazul nu e singular. Săptămâna trecută un alt urs din Fețeni, Vâlcea, ar fi luat o oaie dintr-o gospodărie, pe care a gătit-o haiducește, la groapă cu jar, cu tot cu blană, și pe care le-a adus-o sătenilor împreună cu o focacia cu roșii uscate de Râureni, rozmarin de Govora, cu sos de afine de Surpate în străchini de Lungești, indiciu că ursul respectiv are și studii temeinice de antropologie, nu doar o diplomă de la CIA (Culinary Institute of America) ca Anthony Bourdain.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
13 septembrie 2022 12:30
Citește mai mult despre: chef drușaim gătit sos urs

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult