Măsuri urgente: Guvernul alocă 3 miliarde de euro Bisericii pentru găsirea unei rugăciuni anti-Ebola

Luptăm împotriva virusului Ebola prin cercetare! În această dimineaţă, Guvernul a aprobat un grant de 3 miliarde de euro către Biserica Ortodoxă pentru găsirea unei rugăciuni împotriva temutei afecţiuni.

Câteva zeci de mii de preoţi din întreaga ţară aşteaptă acum deblocarea fondurilor ca să-şi procure aurul şi moaştele necesare experimentelor ştiinţifice. “Să nu ne pripim, totuşi. E o finanţare modestă. Va dura câţiva ani să ajungem la o rugăciune anti-Ebola, parcurgând toate etapele, inclusiv testarea pe animale. Dacă studiile vor dovedi că aceasta nu face absolut nimic, rugăciunea ar putea fi implementată în parohii începând cu anul 2016.”

În prezent, profilaxia dracilor care provoacă Ebola se face cu o formă modificată a rugăciunii “Înger, îngeraşul meu”, însă aceasta e rudimentară şi nu alungă decât o anumită tulpină de drac.

Mai mult, eforturile preoţimii sunt sabotate constant de epidemiologi, care susţin că Ebola e cauzată de un virus şi nu de păcatul trufiei. Recent, Patriarhul Daniel a atras atenţia Ministerului Sănătăţii să nu-i finanţeze pe “rătăciţi” pentru că acest lucru ar putea întârzia descoperirea mult râvnitei rugăciuni.

Scris de Vasile
11 august 2014 12:08
Citește mai mult despre: biserica cercetare Ebola Patriarh vaccin

Alte articole

Vezi mai mult