Maternitatea Giuleşti nu poate fi redeschisă, că nimeni n-are curaj să atingă clanţa

Problemele de la Maternitatea Giuleşti continuă. Deşi azi trebuia să fie redeschisă, tăierea panglicii nu a fost urmată decât de ezitări şi uşa a rămas închisă. Cei prezenţi se invitau unii pe alţii: “Hai, deschide-o tu. Nu, vă rog, sunteţi medic primar! Nu, nu, să deschidă un rezident, să le oferim şi lor o şansă”, spun martorii.

Angajaţii maternităţii spun că n-au curaj să pună mâna pe clanţă, şi mânuşile chirurgicale sunt înăuntru, deci sunt deja contaminate. Ei nu vor să deschidă, pentru că la faţa locului nu e nicio ambulanţă care să-i salveze rapid de la o eventuală contaminare cu o bacterie ucigaşă.

“În acest moment aşteptăm să vină o gravidă care să deschidă cu mâna ei maternitatea şi pe urmă o ghidăm noi prin telefon spre sala de naşteri”, spun oficialităţile. Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea spune că avem medici foarte capabili, care o pot îndruma pe gravidă să nască singură, apoi să bage copilul în incubator, fără ca medicii să intre în incintă, unde e prea periculos: „E păcat să pierdem un om pe care l-am şcolit atâţia ani pe banii statului”, spune ministrul.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

Scris de Ionut
18 decembrie 2018 15:45
Citește mai mult despre: infecţie Maternitatea Giuleşti stafilococ

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult