Medicii elveţieni au descoperit leacul împotriva sărăciei

După ani de studii şi cercetări, medicii elveţieni au anunţat cu mândrie că Maladia Secolului, cum a fost supranumită sărăcia, nu este incurabilă. Ei au dovedit că pot vindeca bolnavii de sărăcie expunându-i unor venituri consistente.

Conform studiului, sărăcia se tratează cel mai eficient dacă este descoperită din timp. În general, oamenii afectaţi de sărăcie au următoarele simptome: obosesc foarte repede când cheltuiesc bani, au stări de ameţeală când văd facturi şi uneori îi ia cu tremurici când se afişează întreţinerea. „Dacă aveţi aceste simptome trebuie să mergeţi la un control financiar de rutină, în urma căruia vă veţi alege cu diagnosticul «sărăcie» trecut în fişa fiscală”, recomandă specialiştii.

Conform medicilor elveţieni, sărăcia este de două feluri: sărăcia dobândită, care este extrem de contagioasă, şi sărăcia moştenită: „Organismul omului sărac are tendinţa de a consuma foarte repede micile acumulări de bani, aşa că are nevoie de nişte suplimente financiare. Banii de provenienţă salarială nu sunt suficienţi, aşa că trebuie să ne asigurăm şi alte surse de venit. Aici se încadrează câştigurile de la loterie, moştenirile nesperate sau câştigurile de la Bono.bg”.

Totuşi, persoanele care se ştiu urmărite de ghinion ar trebuie să evite jocurile de noroc, pentru că pot face mai mult rău decât bine. Sărăcia incorect tratată poate declanşa o adevărată criză financiară, caz în care numai o transfuzie de capital vă mai poate salva, şi ştim cu toţii cât de greu e să găseşti un donator în astfel de situaţii.

21 mai 2012 08:05

Alte articole

Vezi mai mult