Medicii explică cazul pacientului electrocutat pe masa de operație: „N-a dat și la electrician”

Opinia publică a aflat, înmărmurită, de cazul grav de la spitalul Colțea din București. Chirurgul, medicul rezident, o asistentă și pacientul se aflau în sala de operații când, din cauza unui bisturiul stricat, chirurgul și pacientul au fost electrocutați. Conducerea spitalului se scuză și spune că vina aparține pacientului, care nu a dat ceva și la electrician.

„Hai că nu avem spitale în România de ieri, de azi. Te duci la operație te pregătești, dai câte ceva la fiecare om implicat în operațiune, de la chirurg la director la electricianul care are grijă să nu sară siguranțele. Din ce vrei să trăiască și oamenii ăștia, din salariu, ca săracii?”, a explicat un cadru medical.

Acesta nu este un caz izolat de neglijență din partea pacientului. La același spital un român programat pentru operație a uitat să dea ceva și femeii de serviciu, iar aceasta a aruncat găleata cu zoaie în sala de operații, iar chirurgii au alunecat pe podea ca-n filmele cu Stan și Bran. „Ne-am destins la final când cofetarul, care nici el nu primise șpagă, a venit și-a dat o tartă cu frișcă în fața chirurgului șef”. Cătălin Tolontan a deschis o anchetă în acest sens.

Scris de Eftimie
29 iulie 2016 11:07

Articole asemanătoare

Vezi mai mult