Medicii nu recomandă virusul gripal persoanelor care practică strănutul franţuzesc!

Chiar dacă tentaţia de a lua gripă este foarte mare, având în vedere câtă reclamă i se face, este bine să fim precauţi atunci când vrem să contractăm un nou virus. „Un nou virus înseamnă alte responsabilităţi, multe griji, cheltuială şi medicamente scumpe”, spune medicul Oana Cuzino, doctor specializat în medicină televizată.

Dacă sunteţi deja răcit este mai bine să evitaţi virusul gripal, pentru că acesta vă poate afecta sănătatea. Oana Cuzino ne avertizează că gripa de sezon nu este pentru oricine, deşi pare accesibilă tuturor: „Unora le stă bine cu gripă, iar altora nu. Nu e cazul să luaţi o gripă doar pentru că toată lumea are. Moda e trecătoare.”

Din păcate, mass media promovează o imagine idealizată a tânărului răcit. La prezentările de modă vedem doar fete frumoase răcite, modele înalte, slabe, cărora le stă bine cu orice fel de viroză. „Pe ele arată foarte bine febra, tusea sau mucii, dar s-ar putea ca pe dumneavoatră să nu vă avantajeze. Creatorii de modă ne spun ce gripe se mai poartă în acest sezon, dar nimeni nu ne spune cât rău ne fac aceste gripe pe termen lung”, menţionează Oana Cuzino.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
20 octombrie 2011 15:35

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult