Medicii ruși refuză să mai meargă la muncă fără parașută

Mai mulți medici ruși au intrat în grevă începând de azi spunând că refuză să meargă la muncă fără a primi echipament de protecție. În special medicii reclamă lipsa parașutelor, care a dus la moartea a cel puțin trei cadre medicale săptămâna trecută.

„Nu știu când mi se urcă spirtul la cap de la atâta dezinfectat și mă apucă dracu să vorbesc de domnul Putin și că treaba cam pute. Mă trezesc că-mi vine să sar pe geam doar că am zis și eu două vorbe. Nu mai bine sunt protejată, să pot să-mi cer scuze imediat ce ajung jos”, spune Svetlana Gorbinskaia, medic internist la Spitalul General St. Petersburg.

Inclusiv medicii care lucrează la etajele inferioare au cerut parașută, spunând că nu se știe când sunt chemați mai sus pentru a asista la o operație și se trezesc zburați pe geam. „Mai e și cazul lui Vasili Alexeevici, care ieri a ieșit din spital înjurând guvernul și a căzut într-un canal adânc de 40 de metri. Și lui i-ar fi prins bine așa ceva”, spune șeful sindicatului cadrelor medicale din regiunea Moscova.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

5 mai 2020 10:05
Citește mai mult despre: rusia

Alte articole

Vezi mai mult