Medicii trag un semnal de alarmă: Tot mai mulţi români mor de bătrâneţe

Medicii sunt îngrijoraţi că tot mai mulţi români mor de bătrâneţe. Potrivit Ministerului Sănătăţii, bătrâneţea ar putea ajunge, în curând, principala cauză a mortalităţii la români, devansând astfel bolile cardiovasculare.

Situaţia s-a înrăutăţit cu atât mai mult cu cât în urmă cu o sută de ani foarte puţini oameni mureau pe la noi de bătrâneţe. Medicii spun că pe vremea aia românii aveau un organism rezistent la bătrâneţe, deoarece mâncau numai alimente naturale şi mergeau să lupte în războaie, unde se căleau.

În zilele noastre, spitalele sunt pline de bătrâni, a căror afecţiune se agravează pe zi ce trece. Practic, cu fiecare secundă, ei devin tot mai bătrâni. Medicii ridică din umeri şi spun că nu au ce să le facă, deoarece nu au aparatura necesară ca să dea timpul înapoi.

Cel mai trist este atunci când îţi mor copiii de bătrâneţe, întrucât nici ei nu sunt fericţi de această afecţiune. Baba Floarea, în vârstă de 102 ani, a mărturisit că e răvăşită de durere după ce fiica ei cea mare, de 85 de ani, a pierdut lupta cu bătrâneţea şi s-a stins. “Bătrâneţea este o boală necruţătoare, nu iartă pe nimeni”, a declarat Baba Floarea, ea însăşi atinsă de această afecţiune.

Scris de TNR
18 decembrie 2010 08:12

Alte articole

Vezi mai mult