Meridiane gastronomice: Cocalarii japonezi preferă sushi „cu de toate”

De-a lungul timpului au existat prea puţine studii referitoare la obiceiurile şi datinile cocalarilor japonezi. Dar, iată, un studiu recent realizat de o universitate din Coreea mai înlătură din misterul care acoperea această nobilă şi, totodată, detestabilă clasă socială japoneză.

Astfel, deşi nu pare, cocalarii japonezi nu se deosebesc prea mult de cocalarii europeni – varietatea cocalar carpatin. Şi japonezii preferă să mănânce „cu de toate”. Singura diferenţă e că la ei se preferă sushi, cu orez, cartofi prăjiţi, castraveţi muraţi, ceapă, usturoi şi mult wasabi peste, să tremure nădragii de spaimă când mergi la baie. Cele mai apreciate sushiării din Tokio sunt, fireşte, Dristor Sushi, Gon-Gu Sushi şi, evident, Kenokuban Gu-Uruki Dojo.

În afară de obiceiurile alimentare, există şi multe alte similarităţi. De exemplu, când vor să se asigure că naraţiunea lor este crezută de toţi participanţii la discuţie, cocalarii japonezi folosesc expresia „să moară străluciţii mei strămoşi dacă nu este aşa cum îţi spun”.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

6 martie 2013 01:29

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult