Metrorex, compromis cu ANPC: „În loc de Piața Victoriei, închidem 5 stații din Drumul Taberei”

Cel puțin în următoarele zile, călătorii din Drumul Taberei nu vor putea merge cu metroul unde au treabă, dar măcar au o certitudine și asta nu e puțin lucru într-o lume modernă ca a noastră. În urma negocierilor purtate între Metrorex și ANPC, s-a ajuns la un compromis în privința incidentului de la Piața Victoriei: „Nu vom închide această stație, întrucât este una importantă, dar vom închide alte stații, care nu contează așa de mult. E vorba de stațiile Academia Militară, Orizont, Favorit, Drumul Taberei 34 și Romancierilor, care nu sunt așa de traficate”, a declarat directorul general al Metrorex, Decebal Popescu.

Stațiile vor rămâne închise până la remedierea situației de la stația de metrou Piața Victoriei. „Distanța între vagon și peron este aici de 25 de centimetri ceea ce înseamnă că un dobitoc care se înghesuie ca vita ar putea cădea în spațiul dintre. Până reușim să dăm cu chit să acoperim gaura, va trebui să ținem acele stații închise”, a comentat Popescu.

Cea mai gravă situație se întâlnește, în continuare, în stația de metrou Râul Doamnei, unde distanța între peron și vagon este de aproape 12 kilometri, riscurile ca cineva să cadă în spațiul format fiind considerabile.

Scris de Ef
28 ianuarie 2016 15:01
Citește mai mult despre: ANPC Drumul Taberei Metrorex piata victoriei

Alte articole

Vezi mai mult