Migraţie rurală! „Ne pleacă cei fără creier la oraş, ca să se facă jandarmi!”

Dacă, de regulă, lumea se plânge că ne pleacă creierele în străinătate, situaţia se prezintă cu totul altfel în mediul rural. De câţiva ani, se înregistrează o migraţie intensă a celor fără creier spre oraşe, atraşi de mirajul unui loc de muncă în cadrul Jandarmeriei Române. Sătenii se plâng că nu mai are cine să muncească pământul, în condiţiile în care pleacă fix cei mai solizi dintre tineri.

Procentual, aproximativ 96% dintre jandarmi provin din mediul rural şi au IQ-ul la nivelul unui cimpanzeu de inteligenţă medie. Îi depăşesc pe cimpanzei doar la abilitatea cu care mânuiesc pulanul; în schimb, trebuie să li se repete de mult mai multe ori o comandă până să o execute efectiv.

„Nu ştie să scrie, nu ştie să citească, dar e mare cât casa, aşa că l-am trimis la Bucureşti, să se facă jandarm”, explică Saveta Acrişor, dintr-un sat teleormănean, de ce şi-a trimis fiul în Capitală. „Îi merge tare bine acolo, a apărut şi la televizor, unde făcea ce ştie el mai bine, dădea cu pulanul într-un ochelarist căzut la pământ. Aşa făcea şi în clasa I, înainte să renunţe la şcoală, cu ochelaristul de învăţător.”

Scris de Calin
16 decembrie 2013 12:12

Alte articole

Vezi mai mult