Mii de bucureșteni revoltați: „Atâția copaci căzuți și nici măcar o promoție la drujbe?!”

Ploaia înghețată a produs mari pagube în București, doborând crengi sau chiar copaci întregi peste mașini ori în capetele trecătorilor. Și mai mulți însă au fost bucureștenii care au suferit daune psihice severe constatând crasa nepăsare a comercianților. Concret, nici un magazin de bricolaj n-a anunțat vreo promoție la drujbe sau măcar la cuțite de vânătoare, pentru care mulți bucureșteni erau gata să formeze cozi uriașe. 

Cei mai afectați sunt pensionarii, cărora de la primele imagini cu crengi căzute pe trotuare li s-au și aprins ochii de poftă la gândul îmbulzelii de la porțile magazinelor. Mulți sunt răvășiți sufletește întrucât au îndrăznit să ducă visul mai departe, întrezărind chiar momentele glorioase când aveau să ridice triumfători deasupra capului un snop de drujbe la jumătate de preț. În schimb, n-au primit din partea marilor comercianți decât dispreț, nepăsare sau, în cel mai bun caz, câte-un clasic 10-15% în minus la tigăi pentru clătite ori 3 polonice la preț de 1 – mai puțin practice în lupta cu lemnul căzut prin cartiere.

„Dac-ați ști ce temeinic și conștiincios m-am pregătit de îmbulzeală… mi-am rupt dinainte hainele, ca să nu pierd timp atuncea cu regrete că-mi pârâie paltonul ăla nou, din ’97. M-am și împrumutat, să mănânc două mese pe zi, să prind putere, că am niște vecini pensionari din armată, și-ăștia mereu au fost mai zdrahoni, greu de depășit în înghesuială. Acuma nu ne rămâne decât să ne strângem mai mulți și să pichetăm pe rând magazinele, la intrarea principală. Dacă or să vadă atâția oameni la un loc, poate le dă și lor prin cap să taie din preț la drujbe. Sau măcar la bormașini”, spune cu speranță una dintre victime.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Harald
28 ianuarie 2019 15:44
Citește mai mult despre: Bucuresti copac drujba gheata promotie

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult