Mii de bugetari s-au întors de pe litoral şi îşi reiau vacanţa la birou

Zeci de mii de bugetari au pus azi afişul cu „Mergeţi la ghişeul 2”, sau „Program cu publicul 13:08-13:14” şi şi-au reluat vacanţa la birou, după ce s-au întors de la mare. Bugetarii spun că trebuie să-şi tragă puţin sufletul, apoi fie vor intra într-un concediu de maternitate, fie vor sta puţin acasă pe caz de boală, pentru că munca de birou e de departe cea mai dificilă, Solitaire-ul obosind rău ochii.

„Pentru declaraţii reveniţi de luni încolo, dar să aveţi copie legalizată după ultima diplomă de studii şi un dosar cu şină”, spune Mioara Papuc, şef adjunct de birou relaţii cu publicul la ANAF Sector 4. Deşi unii reporteri au venit cu copiile cerute şi dosarele pregătite, Mioara Papuc a refuzat să comenteze prelungirea vacanţei bugetarilor, pe motiv că la dosar nu exista şi timbrul fiscal de 50 de bani, care se găseşte la o singură poştă, în Calafat, însă doar după 30 ale lunii viitoare.

Bugetarii spun că primul lucru pe care l-au făcut a fost să arunce la gunoi dosarele noi de pe birou, motivând că „Din moment ce nu eram aici n-avea cum să ne dea şpaga, iar ăsta e principalul criteriu de soluţionare a unui dosar. Dacă contribuabilul chiar are interes să se rezolve, o să insiste şi o să vină cu un nou dosar, dar şi cu şpaga aferentă”, a mai spus Mioara Papuc, bugetar.

Scris de Ionut
21 iulie 2014 00:07
Citește mai mult despre: bugetar ghiseu vacante

Alte articole

Vezi mai mult