Mii de credincioşi, în extaz! Patriarhia vrea să aducă la Bucureşti o bucată din mantia lui Superman

Credincioşi din întreaga ţară aşteaptă cu nerăbdare sosirea la Bucureşti a unui fragment din mantia lui Superman, anunţată de Preafericitul Daniel în această dimineaţă. Bucata de stofă, păstrată la o mănăstire de pe muntele Athos, va fi expusă la Patriarhie timp de o săptămână, timp în care sute de mii de români evlavioşi vor veni să i se închine.

“Multe mănăstiri din lumea ortodoxă se laudă că deţin o bucată din mantia lui Superman, dar a noastră este cea adevărată, dovadă fiind chiar urmele de kryptonită rămase pe ea de când marele nostru martir a fost schingiuit de către păgânii din oastea generalului Zod”, spune Vasilis Megalopoutsos, stareţul mănăstirii unde se află în prezent relicva făcătoare de minuni.

Amintim cititorilor că Clark Kent, cunoscut sub numele monahal Superman, s-a născut pe planeta Krypton în vremea împăratului Franklin Delano Roosevelt. În semn de penitenţă, purta deseori chiloţii peste rasa de călugăr. De tânăr a ales să sihăstrească printre foci, la Polul Nord, de unde cobora doar ca să facă minuni: oprea gloanţe cu pieptul, muta zgârie-nori cu privirea şi zbura prin văzduhuri precum un ţânţar supradimensionat.

Scris de Vasile
29 septembrie 2013 03:09

Alte articole

Vezi mai mult