Mii de români au ales anul acesta să-şi petreacă Sărbătorile pe DN1!

DN1 este noua destinaţie favorită a românilor pentru Crăciun, dar mai ales pentru Revelion! La această concluzie au ajuns agenţiile de turism după ce au făcut bilanţul la sfârşit de an. „Destinaţiile tradiţionale”, spune directorul unei astfel de agenţii, „nu mai sunt la modă. Oamenii vor să fie cu familia, cu prietenii, dar în acelaşi timp să fie şi văzuţi că nu stau acasă în concediu, de aceea aleg DN1 pentru a petrece cum se cuvine Sărbătorile de iarnă”.

„Cum să celebrezi mai bine trecerea dintre ani decât staţionând într-o coloană de maşini la ieşirea din Sinaia?” explică un tour-operator specializat în vacanţe pe DN1. „Mulţi şi-au făcut rezervări încă de acum jumătate de an ca să prindă cele mai bune locuri în coloană astfel că la ora actuală nivelul de ocupare depăşeşte 90%. Sinaia şi Azuga sunt locaţiile cele mai căutate pentru a sta în coloană, dar şi preţul e pe măsură, de aceea acolo nu o să vedeţi decât maşini scumpe bară la bară. Totuşi, chiar şi cei fără dare de mână şi-au putut permite un ambuteiaj în Comarnic, de exemplu”.

„Cine a aşteptat până în ultimul minut n-a mai prins decât destinaţii alternative, precum DN1 A sau DN71 care pur şi simplu nu se compară din punctul de vedere al condiţiilor de aglomeraţie”, spune un alt agent de turism. „Acolo, dacă n-ai noroc, poţi să prinzi şi suta la oră şi nu mai vede nimeni că n-ai stat acasă de Sărbători. Doar să ai baftă să te prindă radarul fix şi să-ţi vină fotografia acasă, poate aşa să convingi lumea că ai plecat din Bucureşti de Revelion”.

Scris de TNR
30 decembrie 2011 15:12

Alte articole

Vezi mai mult