Mii de români riscă să rămână agramaţi! Se plâng că viitura le-a luat toate i-urile

Conjugările, declinările şi acordurile ar putea deveni un lux pentru românul de rând, avertizează INMH, săteni din întreg estul ţării plângându-se că i-urile din gospodărie le-au fost pur şi simplu luate de apă în ultimele zile. Până când vor primi i-uri noi, aceştia sunt forţaţi să improvizeze, folosind cozi de mătură şi alte obiecte din gospodărie pentru a nu rămâne complet agramaţi.

“E mai greu ca pe vremea bunicilor, când bântuia analfabetismul. Ne-a luat viitura saci întregi de i-uri. Abia ne mai ajung să facem din când în când un plural”, se plânge Sandu T., primarul unui sat afectat. “Acum încercăm şi noi să conservăm i-urile care ne-au rămas. De exemplu, când bem patru beri, zicem că bem ‘o bere, o bere, o bere, o bere’. Sună ridicol, dar altfel ne trezim mâine-poimâine că ni s-a consumat şi ultimul i.”

Specialiştii spun că astfel de fenomene meteorologice s-ar putea repeta în viitorul apropiat, localnicii din bazinul ortografic al râurilor Siret şi Prut fiind îndemnaţi să ia măsuri de precauţie: “Pentru orice eventualitate, urcaţi-vă cratimele în pod şi consolidaţi digurile din jurul virgulei săteşti.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
16 aprilie 2013 07:04

Alte articole

Vezi mai mult