Mii de români se autoizolează de azi, că au rămas fără bani după weekend

Săptămâna aceasta am putea fi martorii unei scăderi a cazurilor de infectare cu Covid, după un weekend epuizant în care majoritatea populației și-a terminat banii de vacanță. Ca să fie siguri că nu mai sparg bani aiurea, mii de români au anunțat că se vor autoizola acasă, cel puțin o săptămână, până intră iar salariul.

„Am decis că cel mai bine pentru mine e să mă retrag acasă în aceste zile și să ies doar pentru cumpărături absolut esențiale, cum ar fi hârtie igienică, că am mâncat pe litoral și am și o toxinfecție alimentară”, spune Decebal Popescu, un român care s-a autoizolat încă de ieri seară.

Specialiștii în pandemii au observat această corelare între lipsa de bani și răspândirea coronavirusului. De exemplu, în starea de urgență, când oamenii au fost amendați la sânge, rata de infecție a fost foarte scăzută. Guvernul pregătește în aceste zile o lege prin care să micșoreze salariile tuturor angajaților din România prin introducerea unei taxe noi care să scadă din veniturile românilor și să aducă bani la buget pentru plata pensiilor, alocațiilor și altor sporuri și beneficii.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

27 iulie 2020 04:07
Citește mai mult despre: izolare

Alte articole

Vezi mai mult