Mii de români se debranșează de la canalizare

Primăria Capitalei este asaltată de cereri de debranșare de la rețeaua de canalizare a orașului, care pentru mulți cetățeni e doar o cheltuială în plus. „Să fim serioși, canalizarea e un moft”, ne spune Nicușor Flatulă. „E doar un mijloc de a epata în fața prietenilor, ca și sandwich-ul zilnic. Cei mai mulți dintre noi nu aruncă nimic la canalizare, dar o țin acolo… Veniți să vedeți la mine la WC, că e uscat tot. De ce să fac pipi, nu pot mai bine transpir?”

Mulți dintre cei debranșați sunt pensionari, care știu deja cum e să trăiești fără canalizare în casă și fără mâncare. Un pensionar debranșat ne povestește cum a învățat el să se descurce: „Noi eram șapte frați acasă și aveam o singură oală de noapte. O foloseam pe rând până când se umplea, după care o dădeam și la fete, ca să o golească ele. Bine, dar pe vremea aia era mâncare, nu ca acuma.”

Situația i-a pus pe gânduri pe furnizorii de canalizare din România. Iulian Scremete, director la Romcanalizare SA: „Am crezut că oamenii se debranșează ca să treacă la rețele private de canalizare. Am venit și noi cu abonamentul Premium, o canalizare de mare viteză, care îți ia rahatul cu 160 la oră, plus trafic nelimitat inclus. Degeaba, oamenii nici nu vor să audă. Pentru ce fac ei la baie nu au nevoie să tragă apa, au nevoie doar să deschidă geamurile.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
21 iulie 2011 10:07

Alte articole

Vezi mai mult