Mii de români şi-au programat pepenele la RMN ca să afle dacă are sâmburi

Sistemul de sănătate e din nou supraîncărcat! Mii de români iau cu asalt clinicile de stat şi private, încercând să-şi programeze pepenii la RMN ca să afle câţi sâmburi au. Cu trimitere de la medicul de familie, procedura e gratuită, însă există şi români dispuşi să plătească aproape triplu preţul pepenelui pentru un RMN la un spital particular.

„Am şi eu o lubeniţă de 10 kile, mă interesează mai puţin dacă chiar e din Dăbuleni sau de import, dar înainte să bat palma cu vânzătorul vreau să ştiu dacă are sâmburi. La radiografie nu se vede foarte clar, aşa că doctorul meu mi-a recomandat un RMN cu substanţă de contrast. Am injectat pepenele, l-am adormit şi acum tocmai îl băgam în aparat”, spune Marcel, cumpărător de pepeni.

„Prin rezonanţă magnetică nu afli doar câţi sâmburi are pepenele tău, ci şi cât de mari şi de negri sunt”, explică dr. Faust Cornel, medic imagist la Clinica Pepecover 2000 din Piteşti. „Sigur, n-o să afli dacă e şi dulce, pentru asta trebuie apelat la metodele clasice: ciocăneală, inspecţie vizuală, biopsie tip dop.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
26 iulie 2022 13:02
Citește mai mult despre: pepene samburi spital

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult