Mii de turişti români sunt sechestraţi în hotelurile de pe litoral

Din cauza numărului mic de turişti de pe litoralul românesc, hotelierii au recurs la măsuri disperate. Proprietarii de hoteluri nu mai lasă turiştii să plece acasă, într-o încercare disperată de a le smulge cu forţa câteva zile de cazare în plus. Odată intrat pe uşa hotelului, nimic nu mai este sigur pentru turistul român. Cum ai ajuns eşti imediat cazat în camera ta, ţi se schimbă repede aşternuturile, eşti tratat regeşte. Nimic nu-ţi dă de bănuit că nu poţi pleca acasă atunci când ţi se termină concediul. Agenţii de pază sunt deosebit de vigilenţi, nimeni nu este lăsat să-şi facă bagajele.

Imaginea litoralului este cutremurătoare, un real peisaj al dezdănejdii. ”Nu putem pleca acasă, suntem captivi pe litoral”, ne spune un bărbat între două vârste. „De zece zile, în fiecare dimineaţă încercăm să predăm camera, dar în schimb suntem trimişi cu forţa la plajă. Ne-au legat bile de fier de picioare, ca să nu putem alerga după autobuz sau taxi. Daţi-vă seama că intrăm în mare cu bila de fier la subraţ, în loc de minge…”

Când se lasă seara, zeci de oameni încearcă să-şi facă bagajele la adăpostul întunericului. Dacă sunt văzuţi împachetând sunt trimişi fără drept de apel la piscina hotelului, pentru câteva ore. După două noaptea cei mai curajoşi dintre ei încearcă să plece coborând pe cearceafuri de la ferestele hotelului, însă nu reuşesc decât să ajungă foarte devreme la plajă, pentru că întregul perimetru este electrificat şi păzit cu câini. „Timpul trece şi noi acumulăm datorii la hotel”, se plânge o tânără cu un copil în braţe. „Suntem serviţi numai cu alimente scumpe, cu şampanie rece, homari şi caviar. De unde bani pentru aşa ceva? Pentru un parizer trebuie să dai şpagă. Suntem efectiv legaţi la mâini şi de picioare, iar noi nu putem să facem nimic, decât să jucăm volei, din cauza cătuşelor de la mâini.”

 

Se pare că procedeul sechestrării turiştilor a întrecut deja orice imaginaţie. Există deja o reţea de traficanţi de turişti care operează în câteva mari oraşe din România. Oameni nevinovaţi sunt luaţi de pe stradă, li se promite un loc de muncă în străinătate, dar se trezesc că au fost vânduţi ca turişi în Eforie Sud. Omul ştie doar când pleacă de acasă, dar nu ştie când se poate întoarce din concediu.

 

Turiştii sechestraţi spun că reţeau de traficanţi are legături cu ministra de la Turism, Elena Udrea. Ei spun că deşi au făcut mai multe petiţii împotriva sechestrului de turişti de litoral, Udrea nu a luat nici o măsură pentru a stopa fenomenul. „Ea probabil e mulţumită că, în cifre, numărul de turişti este mare. Dacă se scad însă turiştii ţinuţi cu forţa în hoteluri, cifrele sunt jenant de mici”, acuză aceştia.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
7 iunie 2010 22:00
Citește mai mult despre: concediu hotel litoral sechestrat traficant turism

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult