Milioane de agramaţi, rechemaţi la şcoală pentru defecţiuni la sistemul de folosire a limbii române

Ministerul Învăţământului a decis să recheme la şcoală milioane de români, după ce s-a descoperit că aceştia au multiple defecţiuni la sistemul de utilizare a gramaticii limbii române. Cel mai sonor nume este cel al lui Marian Vanghelie, căruia i s-au găsit defecţiuni grave la sistemul de conjugare a verbelor. Nu lipseşte nici Eba, identificată cu probleme grave la formarea pluralului.

„Peste tot unde te uiţi, vezi persoane cu probleme gramaticale: la televizor, în Parlament, pe stradă, pe Facebook, peste tot. În mod normal, astfel de indivizi ar trebui ţinuţi în şcoală până la remedierea problemelor. Ştim că e greu, pentru că la mulţi problemele gramaticale par iremediabile, dar datoria noastră este să încercăm”, a explicat un reprezentant al ministerului.

Printre cele mai frecvente defecţiuni pe care le au românii se regăsesc dezacordurile, cratimele puse aiurea, cuvintele stâlcite, pleonasmele sau americanismele. Situaţia este extrem de gravă, multe persoane urmând să ajungă înapoi în clasa I, atât de mari fiind problemele pe care le au la sistemul de utilizare a limbii române.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
23 noiembrie 2012 13:11

Alte articole

Vezi mai mult