Milioane de români spun că sunt musulmani şi cer voie să ia şaorma în noaptea de Înviere

Protocolul MAI-BOR a deschis o adevărată cutie a pandorei care ar putea duce pandemia de coronavirus la cote inimaginabile. În ultimele zile, milioane de români au început să declare că sunt musulmani și cer voie autorităților să meargă în noaptea de Înviere să ia șaorma că așa cere tradiția.

„Ordonanțele militare au închis nu doar bisericile, ci și șaormăriile, și acelea sunt locuri religioase mult mai vizitate. La șaormărie e coadă pentru împărtășanie în fiecare zi, nu doar în weekend ca la leneșii ăștia de ghiauri”, spune Ahmet Abdul Baiazid Popescu, un român de religie musulmană.

Ministrul Marcel Vela a declarat că nu cunoaște acest ritual musulman, dar i s-a atras atenția să nu hulească cele sfinte și să nu se pună cu musulmanii, că doar s-a văzut ce s-a întâmplat și în alte țări. „Să zică mersi că nu cerem deschiderea granițelor țării, să mergem să luăm șaormă de la Mecca”.

În această dimineață se poartă discuții pentru a stabili exact condițiile în care musulmanii vor primi tradiționala șaormă de Paști. S-a luat în calcul ca șaorma să fie distribuită de poliție și alți angajați MAI, dar cel mai probabil ea va fi dusă de șaormari și alți voluntari ai cultului la fiecare acasă, și oferită pe geam.

Scris de Ef
16 aprilie 2020 05:04
Citește mai mult despre: saorma

Alte articole

Vezi mai mult