Militarii români din Afganistan pleacă la luptă cu arme închiriate

Detaşamentul românesc din Afganistan este de două zile inactiv pentru că firma care le închiria arme ca să meargă la luptă a dat faliment.

General Gheorghe Prunaru: „Într-adevăr, firma americană de la care închiriam arme ca să mergem la luptă a dat faliment, aşa că de câteva zile stăm şi ne uităm la televizor. Nimeni nu vrea să apeleze la armele cu care a venit din ţară. E prea periculos. Între timp mai facem un ban din poze. Sunt foarte mulţi soldaţi din alte ţări care luptă aici şi care vin să se pozeze cu maşinile şi tancurile noastre sau chiar cu unii soldaţi. Spun că aşa ceva nu au mai văzut. Mulţi vor să ne şi cumpere echipamentele de luptă ca să le ducă acasă, la copii.”

În ultima misiune soldaţii români au plecat cu un taxi. La întoarcere le-au fost decontate bonurile, însă aceasta nu este o soluţie.

Generalul Richard Smith, din armata americană, este şi el destul de intrigat de situaţia creată: „Îi mai trimitem pe români după ţigări, sau la colţ să ne cumpere bere şi le dăm gloanţe sau grenade care nu funcţionează. Însă nu e o soluţie. Localnii sunt şi ei oripilaţi, pentru că noaptea românii umblă prin gospodării după mâncare, le răstoarnă tomberoanele cu gunoaie.”

Scris de Mihai
11 mai 2011 13:57

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult