Miner, blocat în subteran după ce metroul cu care mergea s-a oprit între Izvor și Eroilor

Minerul Gheorghe Hoitan a venit la București ca să-și viziteze niște rude. El a mers cu tramvaiul câteva stații, însă a observat că la Crângași lumea coboară într-o galerie subterană de care el nu știa nimic. Curios să vadă ce se extrage de acolo, Hoitan și-a cumpărat disciplinat o cartelă și a luat scara rulantă până jos, pe peron.

Nu mică i-a fost mirarea când a văzut cât de neglijenți erau ceilalți mineri. Nimeni nu mai avea cască de protecție, iar dintre toți, el era singurul cu târnăcop. Iată cum relatează Hoitan, pe un ton revoltat, debandada din galeriile subterane ale Bucureștiului: “Ce m-a deranjat e că unii erau cu copiii. Voiau pesemne să-i trimită pe dracii ăia mici prin galeriile mai înguste. Păi, bă, așa ceva nu se face! Pui copilul în pericol pentru o bucată de cărbune…”

Ca să-și facă de lucru până venea metroul, Hoitan s-a băgat în tunel și a început să lovească un perete cu târnăcopul. Eram tare curios ce se extrage de acolo. Cărbune nu putea să fie, că prea se înghesuia lumea. Dar ce, asta e întrebarea?” Până la urmă, Hoitan n-a dat peste nimic, dar a rupt câteva cabluri și era să se electrocuteze. Atunci când a sosit metroul, el a urcat alături de ceilalți călători și chiar întrebat câțiva pensionari dacă mai dau cu târnăcopul la vârsta lor.

Din nefericire, metroul in care se afla Hoitan s-a oprit inexplicabil intre stațiile Eroilor și Izvor. Stați liniștiți, eu am mai trecut prin asta”, le-a spus el călătorilor cu care se afla în vagon. „Am stat și zece zile blocat în subteran, și atunci era mai nasol, că eram numai bărbați.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
16 octombrie 2011 12:07

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult