Ministerul Educaţiei introduce cursuri de schimb valutar în programa tuturor facultăţilor

Pentru a face rost urgent de specilişti în domeniul finanţelor, Guvernul a hotărât să introducă în programa tuturor facultăţilor cursuri de schimb valutar. Studenţii vor avea ocazia să înveţe, de la cei mai renumiţi specialişi în domeniu, cum se schimbă leii pe euro, euro pe dolari sau, dacă n-ai toate ţiglele pe casă, euro pe lei.

Pentru a preda cursurile de schimb valutari, Ministerul Educaţiei a angajat valutişti din toate marile oraşe ale ţării. Potrivit lui Funeriu, planul nu este încă bătut în cuie. Majoritatea şmenarilor au semnat contracte pe o perioadă limitată, iar câţiva au ales să lucreze la negru.

“Vor regreta mai târziu, când se vor trezi că n-au şi ei acolo o pensie, dar asta e. Nu poţi să-i faci omului binele cu forţa, trebuie să-i respecţi decizia”, a declarat Funeriu la OTV.

Studenţii care manifestă un interes deosebit pentru domeniu pot participa la schimburi valutare de experienţă. Astfel, aşa zişii “exchange students” vor merge în ţări la fel de lovite de devalorizarea monedei naţionale, pentru a vedea cu ochii lor cum şi alţii o duc la fel de prost şi pentru a se simţi, poate, mai bine.

În altă ordine de idei, cursul Siretului pe piaţa interbancară a depăşit cotele de alertă.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
30 iunie 2010 09:41

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult