Ministerul Educaţiei va dota şcolile din mediul rural cu camere video în fundul curţii!

Ministerul Educaţiei a găsit soluţia pentru îmbunătăţirea condiţiilor din şcolile săteşti! După ce ministrul Cătălin Baba a fost criticat pentru că vrea să pună camere video în toate şcolile, deşi multe nu sunt încă nici măcar legate la reţeaua de apă, înaltul demnitar a anunţat că a analizat problema şi, cu ajutorul experţilor din minister, are o rezolvare. Astfel, unităţile de învăţământ din mediul rural vor avea începând de anul acesta nu doar veceul în curte, ci şi camera video în acelaşi loc.

„Pentru a ne adapta la standardele europene în materie de educaţie, vom instala camere video separate pentru fete şi pentru băieţi în fundul curţii”, explică ministrul educaţiei. „Toate vor avea un mouse prins într-un par, ca să poată copiii să gonească muştele cu el. Nu am decis încă dacă să fie cameră video normală, cu picior, sau cameră video turcească.”

Cătălin Baba speră ca în felul acesta rezultatele şcolare se amelioreze semnificativ şi în mediul rural: „La ora actuală, copiii bat şi 10 kilometri de acasă până la şcoală cu ditai camera video în spate ca să se filmeze bătându-se, să aibă ce pune seara pe YouTube. În plus, am primit şi feed-back pozitiv de la oamenii de la ţară, care în mod tradiţional ţin camera video în fundul curţii fiindcă, spun ei: Cum să te filmezi în casă, acolo unde mănânci, unde te culci?

Scris de TNR
22 martie 2012 14:03

Alte articole

Vezi mai mult